Evenementen en nieuws

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rally Raid Spanje 2020

18 april 2020 - 25 april 2020

De Rally Raid vindt plaats in het noordoosten van Spanje. De raid houdt het midden tussen de Oost Europa Rally en de Alentejo Rally. Geen wedstrijdelement, maar wel zes dagen zelf navigeren met roadbook of Tripy door een overweldigend ruig natuurgebied.

• 8 dagen, start in Girona Spanje, finish in Valencia Spanje
• Offroad motoren tot maximaal 150kg
• Zes dagen zelf navigeren met roadbook of Tripy
• Tankinhoud van minimaal 12 liter is verplicht
• Overnachten in uitstekende hotels
• Geheel verzorgde endurovakantie!
• Vanaf 2018 te boeken op afroep (voor bijvoorbeeld vriendengroepen)

Spanje biedt zoveel meer dan luieren aan de kust. Daar kom je tijdens deze offroadvakantie snel achter. Het landschap is afwisselend, van hoge bergen tot kale vlaktes. Meerdere keren heb je het idee door het decor van een onvervalste western te rijden. De raid is zeker niet bedoeld voor beginners, maar je hoeft geen prof te zijn om deze enerverende enduroweek tot een goed einde te brengen. En de lastigste stukken overslaan kan ook altijd nog. Aan je motor hoef je weinig te veranderen, een tankinhoud van minimaal 12 liter is wel verplicht. Verder heb je een roadbookhouder met GPS of een Tripy voor de navigatie nodig. Er wordt overnacht in uitstekende hotels waar je kennis maakt met de heerlijke Spaanse keuken. De Rally Raid laat je letterlijk en figuurlijk proeven van het Spaanse leven!

 

Route

Dag 0 zaterdag – Girona Aeroport:
Kan je gebruiken om te vliegen maar nog mooier is het om een dag eerder aan te komen op vrijdag dus, zodat je op de zaterdag de mooie enduroroute kunt gaan rijden. De enduroroute is maar liefst 200km lang maar je kan hem zo lang maken als je zelf wenst, daar de spectaculaire route een rondje om het hotel maakt. De perfecte dag dus om je luie spieren weer los te werken en om de motor te testen voor de lange rally etappe van morgen.
Ps. Girona Aeroport is ook in een uur te bereiken met de trein vanaf Barcelona Aeroport.

Dag 1 zondag – Oliana:
Een echte rally etappe van maar liefst 280km door de prachtige Pyreneeën. Wat een pracht, regelmatig zit je op 1.500 meter hoogte en rijd je langs grote rotsformaties.
De Pyreneeën op noppenbanden is bijna te mooi om waar te zijn. Overnachten doen we in het hotel van Esteve Pujol, hier staat verdorie bij de receptie gewoon een Repsol Dakar KTM helemaal compleet en startklaar. Het restaurant staat vol met bekers, waaronder wel een zeer grote van de zesdaagse in Assen, ik geloof van 1986.

Dag 2 maandag – Lleida:
Heerlijk genieten van de uitlopende Pyreneeën, terwijl je tijd genoeg hebt om te genieten van de prachtuitzichten op de hoge Pyreneeën. Overnachten doen we in een super de luxe hotel in LLeida, waar de sauna en het zwembad perfect zijn om je spieren weer los te werken na een pracht offroad dag van 250km lengte.

Dag 3 dinsdag – Zaragoza:
Vandaag gaan we 250km los door heuse canyons, je waant je in een echt cowboylandschap, met een waar enduroparadijs op de middag. Overnachten doen we bij Zaragoza, wat een mooie stad is dit toch.

Dag 4 woensdag – Castellon:
Een stevige en spectaculaire rally etappe van 380km door woestijnachtig landschap en ruige bergen naar Castellon, dat aan de Costa del Azahar ligt. 300 km 100% offroad op tracks die ook in de Dakar niet zouden misstaan. Vandaag geen tijd om te spelen, wel tijd genoeg om je te verbazen over de mooie route. Je moet zeker je concentratie vasthouden, een bochtje verkeerd inschatten en je ligt in het ravijn.

Dag 5 donderdag – Castellon:
De boel de boel laten, met voor de liefhebbers een kort ritje met zeer heftige single tracks, met geweldige uitzichten over de Costa Azahar. Langzaam wakker worden met veel koffie terwijl je over de zee staart. De motor ff vertroetelen en verdorie je krijgt weer zin om te rijden. Een kort dagje met toeristische trekjes met voor de liefhebbers een echt enduropark met eindeloze singletracks. De uitsmijter is lekker waaieren van terras naar terras en uhh het strand en verdorie terug naar het zelfde hotel waar je vanmorgen vertrokken bent.

Dag 6 vrijdag – Valencia:
Een endurodag van 120km  naar Valencia. In de laatste route naar Valencia zit weer van alles. Eindeloos door een rivierbedding, er zitten zelfs knippen in van grind. In zijn 1 wegrijden kan je schudden -het lijken de zandduinen wel- maar in zijn 2 weg lukt, wel snel opschakelen, na 10 km ben je totaal gesloopt. Lekker uitblazen op mooie bergwegen en boomgaarden vol met sinaasappels, uiteraard wel afgewisseld door stoere singletracks.

Dag 7 zaterdag – Valencia:
De motoren zijn al geladen, er wordt dus niet meer gereden. Vliegen kan wanneer jij wilt, maar Valencia is meer dan een bezoek waard.

Gegevens

Begin:
18 april 2020
Einde:
25 april 2020
Evenement Categorie:
Site:
https://www.leppinkadventure.nl/

Locatie

Alentejo

Organisator

Leppink Adventure
Telefoon:
0031 651 310 138
Bekijk de site van Organisator
Back to top