Evenementen en nieuws

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Oost-Europa Rally 2020

13 juni 2020 - 20 juni 2020

De route van de Oost Europa Rally is voor 2018 volledig aangepast en belooft weer een mooi avontuur met prachtige tracks! 100% offroad, met alleen wat asfalt om te tanken of om bij het Hotel te kunnen komen.

De start en Finish is in Hongarije in de leuke stad Debrecen, ( Hongarije ) Voordelig vliegen vanaf Eindhoven met Wizz air is een optie.

De Oost Europa Rally (de OER) is een groot avontuur door onbekend gebied voor liefhebbers van offroad rijden op motoren van max.160KG en 4×4 quads. Een week lang rijd je door de ongerepte natuur, waar  we beginnen met heerlijke zandpaden, Al snel komen we in het nog altijd ruige en sterk afwisselende Roemenië. De OER is een groot offroad feest en door de bypass constructie geschikt voor alle niveaus. Uiteraard met respect voor elkaar en de natuur. Hierbij heb je geen gids: het roadbook of de Tripy wijst de weg, zodat je lekker op je eigen tempo het laatste avontuur van Europa kan ervaren.

p.s. De bypass is volledig asfalt, je kan nu dus gerust je kennis met de wegmotor meenemen.
In februari hebben we een kennismaking en trainingsdag voor diegenen die hebben ingeschreven. (Klik hier voor alle info)

 • 7 dagen, start en finish in Debrecen Hongarije.
 • 6 rijdagen, 100% offroad door hoofdzakelijk Roemenië.
 • Zelf navigeren met roadbook of Tripy.
 • Laagdrempelig en kleinschaligheid.
 • Tankinhoud moet voldoende zijn voor 150 km.
 • Geschikt voor 4×4 quads en standaard offroad/enduro motoren tot max.160KG.
 • Voor de beginner of gevorderde rijder.
 • GPS of Tripy verplicht.
 • Bezemauto.
 • Vervoer van bagage.
 • Buggy is niet toegestaan

De OER is onvoorspelbaar: prachtig zonnig weer kan worden afgewisseld met een stevige bui of zelfs sneeuw met als belangrijkste doel dat de deelnemers altijd genieten! Het evenement is laagdrempelig en door de kleinschaligheid helpt iedereen elkaar, wat de gezelligheid en saamhorigheid ten goede komt. Je kan deelnemen met een roadbook en GPS of met het digitale roadbook de Tripy. (voor alle roadbook + gps info klik hier) , (voor info over het digitale roadbook de Tripy klik hier)  De OER is wel degelijk een echte en pittige rally waarbij jij jezelf regelmatig kunt tegenkomen. Je moet om 1800 uur in het bivaouc zijn. bij te weinig tijd is er altijd de bypass. Zelf je weg zoeken en ’s avonds bij het eten nog even sterke verhalen uitwisselen. De routes lopen over openbare wegen, uiteraard voor een groot deel onverhard. Aan de ingebouwde special heb je pas wat als alle wayppints zijn aangedaan. Verder zijn we er trots op dat ervaren rallyrijders ons tijdens de OER regelmatig bedanken voor de mooiste rijdag uit hun leven!

Route

In de huidige route is alle ervaring van afgelopen jaren verwerkt.  Dit jaar gaan we bewust in Juni, daar dan vermoedelijk de sneeuw weg is en de paden weer ontdaan zijn van de omgevallen bomen. De OER is nooit te voorspellen en jijzelf bepaalt wat je wel of niet aan kan. Zo reden we in 2010 door een watersnoodgebied en waren de bruggen en paden soms finaal weggespoeld, maar wat hebben we genoten! Het offroadgehalte bij de nieuwe OER is maximaal.

ROUTE INFORMATIE:
Op zaterdag ontvangen we je op 16 uur rijden vanuit Nederland 1150km bij een hotel in Debrecen. Hier kun je voertuig veilig stallen gedurende de rest van de rally. Hier wordt je motor gekeurd op de standaardzaken, zoals ketting en tandwielen, remblokken, lagerspeling, maar zeker op het gebied van geluid zijn we zeer streng. Open uitlaten worden dan ook niet getolereerd.

Vliegen is een goede en goedkope optie. Behalve de vluchtmogelijkheid Eindhoven-Debrecen via Wizz-Air kan er ook worden gevlogen van Düsseldorf-Weeze naar Oradea Roemenië met Ryanair. Verder zijn er vele mogelijkheden van Amsterdam/Eindhoven naar Budapest. Zaterdag heb je een vluchtmogelijkheid Eindhoven-Debrecen via Wizz-Air je komt dan wel pas om 18.00 uur aan. Dit kan net daar we bij het laden in Holland de keuring en het laden van je gps verzorgen, zodat je daarin Hongarije geen werk mee hebt.

Dag 2 zondag, 290km: De dag begint met een Hollands tintje, via mooie zandpaden verlaten we Hongarije. Bij de special die hier verreden wordt, gaat een ieder uit zijn dak. Hollanders en zand is altijd goed. Via een smalle grensovergang rijden we Roemenië in. Bij het allereerste dorp is er een grote kans dat de kids je juichend zullen ontvangen. In Roemenië rijden we door een laag heuvelgebied met mooie gravelpaden. We rijden door mooie dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Voor de die-hards is het laatste stuk naar het hotel een verademing, genieten met een grote G. Overnachten doen we op een toplocatie in Motel Gilau, het eten is hier een feest. Gilau ligt vlakbij Cluj Napoca, in deze stad valt veel te beleven.

Dag 3 maandag, 350km: De OER is een echte rally en avontuur en daardoor onvoorspelbaar en ieder uur anders, maar nooit saai. Aan de ene kant van de berg regent het en aan de andere kant schijnt de zon (op Francorchamps is het niet anders). Het maakt de uitdaging en voldoening bij finishen alleen maar groter. We beginnen de dag met een pracht roller coaster waarnaar we heerlijk zweven over lange paden die zich een weg kronkelen door lage heuvels, allen bebouwd met diverse gewassen. Hierna volgt een pracht special met een geweldig slot door de bossen. Voordat je er erg in hebt sta je in Sibiu,  een pracht en 100 procent westerse stad. Wij slapen de komende 2 nachen midden in het centrum en je zal je verbazen hou leuk deze stad is
Dag 4 dinsdag, 120km:  Een wat kortere maar pracht route over de wonderbaarlijke bergwereld rond Sibiu, Voor diegenen die willen weten wat de Redbull Roemaniacs inhoud, we komen langs wat spectator points, doe je best, lopen mag ook ha ha.
S,avonds hebben we geen diner of briefing, gewoon lekker gaan lopen in de stad en lekker op een leuk terras gaan eten, succes verzekerd.

Dag 5 woensdag, 260km:  Het feest  gaat beginnen de tijd wordt krapper en de route moeilijker, wat een pracht sport hebben wij toch. Eerst gaan we  door eindeloze heuvels voorzien van gras waar paden niet bestaan, Hierna gaan we de bergen in en worden je riding skills, uithoudingsvermogen en navigatie kennis getest. We vernachten weer in Cluj Napoca

Dag 6 donderdag, 280km: Alweer de laatste dag in Roemenië, deze dag wordt weer een super dag door een geweldig mooi en ruig berggebied, benieuwd wie hier alle waypoints weet aan te doen. Overnachten doen we in Oradea.

Dag 7 vrijdag, 100km: Vrijdag via de grote grensovergang verlaten we het mooie Roemenie, Hierna krijgen we het afsluitende toetje over pracht zandpaden terug naar het start hotel in Debrecen, Hier hebben we om 14.00 uur de prijsuitreiking, op vrijdag avond kan je al terug, maar het hotel is nog geregeld zodat je in alle rust op zaterdag de terugreis kan starten.

Gegevens

Begin:
13 juni 2020
Einde:
20 juni 2020
Evenement Categorie:
Site:
https://www.leppinkadventure.nl/

Locatie

Debrecen
Hongarije

Organisator

Leppink Adventure
Telefoon:
0031 651 310 138
Bekijk de site van Organisator
Back to top