Evenementen en nieuws

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HAMOVE Off Road

26 november 2017 @ 10:00 - 14:00

€20

De HAMOVE organiseert al sinds 1992 een off road rit in het laatste weekend van november. Een Off road motor is een motorfiets die is ontwikkeld voor het ruige terrein en onverharde wegen. Hij is wettelijk en ook technisch bruikbaar voor verharde wegen maar dat is niet ideaal. Eigenlijk is een Off Road een gebruiksvriendelijke uitvoering van de enduromotor en daar ook van afgeleid.

In Nederland zijn nog maar weinig gebieden waar legaal off road mag worden gereden. Deze gebieden liggen voornamelijk in het oosten en zuiden van ons land.

Een off road rit leidt over onverhard terrein waarbij op kritieke punten, zoals gevaarlijke oversteekplaatsen, verkeersregelaars worden ingezet. De rit is alleen voor de hobby-rijder dus is er geen wedstrijdelement! De route is geheel bepeild en is meestal tussen de 40 en 45 kilometer lang.

Het rijden met Quads wordt ook steeds meer gedaan en kunnen bij een aantal ritten, waaronder bij de HAMOVE off roadrit terecht. Ook de Quads moeten natuurlijk aan alle eisen voldoen waaronder een geldig kentekenbewijs en goede verlichting.

Nadat u de motor heeft laten keuren kan men naar de inschrijftafel van de organiserende club en na controle van al uw papieren en het betalen van inschrijfgeld (20 euro) kan men zo vaak rijden als men wil tussen 10:00 en 14:00 uur.

Direct na de klok van 14 uur gaan de vrijwilligers weer op pad om de gehele route op te ruimen. Onder de vrijwilligers zijn ook een aantal loonwerkers om met hun materieel de zandwegen en akkers weer in oude staat te herstellen. Na het opruimen is het tijd om tot in de kleine uurtjes na te praten. De dag na de off road rit wordt met ongeveer 40 mensen de draad weer opgepikt om verder te gaan met het opruimen van alle akkers, bossen en zandwegen. Bij de HAMOVE noemen we dit de nationale harkdag.

Gegevens

Datum:
26 november 2017
Tijd:
10:00 - 14:00
Kosten:
€20
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.hamove.nl/offroad

Locatie

Hengelo
Varsselseweg 34
Hengelo, Overijssel 7255 NR
+ Google Maps

Organisator

Hamove
Telefoon:
+31(0)575 462400
E-mail:
info@hamove.nl
Bekijk de site van Organisator
Back to top